Prevarena žena bavi se financijama, a broker iz Engleske javio joj se nakon što je ispunila anketni listić…

Bila je srijeda 4. prosinca 2019. U jednoj tvrtki u Metkoviću zazvonio je telefon. Muškarac je govorio engleski. Predstavio se gospođi V. R. (podaci poznati autoru). Ona je uspješna poduzetnica, financije su joj struka i u malom prstu, piše Jutarnji list.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zapodjenuo je razgovor koji je tekao otprilike ovako: “Gospođo, ja sam investicijski broker i nudim vam mogućnost dobre zarade ulaganjem u kriptovalutu!” Nudi joj u početku minimalno ulaganje, uz obećanje kako će vrlo brzo “oploditi” njezino ulaganje. V. R. kalkulira, cijeli život njoj su brojke u glavi, slaže bilance, dobiti. U gradu u kojem živi na glasu je kao žena koja zna s novcem i naprosto ima njuh za biznis.

Vrijeme je ot kada se naveliko piše o enormnoj zaradi na bitcionu. V.R. kliknula je na oglas na internetu koji je nudio ulaganja u kriptovaluti, ispunila je upitnik i ostavila kontakt.

Zašto ne razraditi više, pomišlja.

Nije odmah otkrila svom sugovorniku da na računu ima 1,4 milijuna eura. Učinit će to kasnije, kroz 38 virtualnih transakcija.

Prošloga ponedjeljka, kad je uvidjela da je njezin saldo doveden na nulu, odlučila je pokucati na vrata dubrovačkih policajaca.

Više možete pročitati na portalu Jutarnji list.

Autor: Dušan Miljuš / JL

OGLAS