Trener metkovskih plavo-bijelih Mario Svaguša sa svojim suradnicima Crnčevićem, Iićem i Bubalom odradio je prvo okupljanje i trening, te tako označio početak priprema za proljetni nastavak natjecanja brončane momčadi jesenske polusezone trećeligaškog juga.

Na igralište Iza Vage stigla su 23 nogometaša, sve poznata imena iz prvog dijela natjecanja, rubrike odlasci i dolasci za sada su prazne. Kompletne pripreme nogometaši Neretve odradit će kod kuće, tu imaju sve uvjete za ispunjavanje predviđenih i planiranih pripremnih aktivnosti.

Od početno zacrtanog cilja se ne odustaje, mjesto među tri prvoplasirane momčadi i plasman u jedinstvenu 3. HNL u mnogome će ovisiti o kvaliteti odrađenih priprema.

U planu je šest pripremnih, oglednih susreta, četiri su već utanačena. Imotski je prvi suparnik i to 22. siječnja, 26. siječnja na drugoj strani bit će GOŠK iz Gabele. Dva susreta Metkovci će odigrati na Memorijalnom turniru Andrija Anković u Gabeli 5. i 6. veljače, gdje će još igrati domaći GOŠK, Zrinjski Mostar i Tuzla City.

Proljetni dio natjecanja plavo bijeli će otvoriti 19. veljače domaćim susretom protiv Hrvaca. S nestrpljenjem nastavak lige čekaju i BWK, Blue White Killersi, najvjerniji navijači Neretve.

Piše: Jurica Vukojević / Dalmatinski nogomet