Jučer je na igralištu Iza Vage bilo prvo okupljanje seniorske ekipe NK Neretva. Treneru Goranu Galovu odazvali su se svi igrači iz prošle sezone, osim Kožulja i Vranića te Luke Juričića čiji status bi trebao biti riješen u narednim danima.

Svakako će biti zanimljiv rasplet situacije se s jednim od ponajboljih iz prošle sezone Lukom Juričićem koji se trenutno nalazi na probama u Šibeniku. Njegov ostanak u dresu plavo-bijelih bio bi od veliki dobitak, osobito ako se uzme u obzir želja da se prvi dio sezone bude u vrhu trećeligaške ljestvice.

Trener Galov na raspolaganju ima sljedeće igrače: vratari E. Mulać, B. Medić, A. Majić i junior N. Blažević, u obrani kapetan A. Batinović, M. Marić, E. Raguž, D. Glibo, D. Kuran, M. Crnov, juniori K. Taslak i B. Proleta, u veznoj liniji tu su M. Pehar, M. Crnčević, F. Jerković, Z. Medić, A. Sršen, L. Bubalo, D. Brečić i junior N. Čupić, u napadu su A. Ajkunić, Š. Erjauc, M. Obradović koji se vratio iz Čapljine i nadamo se Luka Juričić.

Novopridošli igrači u redove Neretve su Marko Crnov koji je došao na posudbu iz Zrinjskoga i povratnik Mate Pehar koji je također došao iz Zrinjskoga, a prije toga je igrao u Neretvi, Splitu i Širokom. Na probu je iz Širokog Brijega došao Robert Ćosić.

U ovom razdoblju je predviđeno odigravanje pripremnih utakmica. Već u subotu, 27. srpnja, Neretva će u Dubrovniku igrati s GOŠK-om, 3. kolovoza Iza Vage s Neumom, potom dvije utakmice s Jadranom iz Ploča.

Od 16. do 18. kolovoza odigrat će se Iza Vage prvi put seniorski dio Memorijalnog turnira Ante Rebac na kojem će nastupiti četiri neretvanske momčadi (Neretva, ONK Metković, Neretvanac i Jadran LP). Sudjelovanje na ovom turniru bit će ujedno i dio njihovih priprema za nadolazeću sezonu.

Nakon toga Neretva će još odigrati još dvije utakmice s GOŠK-om iz Gabele i ONK Metković. Natjecateljska sezona 3. HNL Jug počet će 31. kolovoza. Raspored parova još nije poznat.

Naš cilj u novoj sezoni je biti u vrhu ljestvice, i to već u prvom dijelu prvenstva. Mislim da imamo ekipu za to, osobito ako nam ostane Luka. Dolazak Mate Pehara i Marka Crnova dodatno nas je ojačao. Sada nam preostaje dobro odraditi pripreme. Uz mene u stručnom stožeru su trener vratara i moj pomoćnik Zoran Bubalo, a u realizaciji priprema priključit će nam se i Filip Majić, izjavio je trener Goran Galov.