Neretva je očekivano slavila i u drugoj kvalifikacijskoj utakmici za ulazak u 3. HNL Jug koja se igrala danas u Vodicama, i to s rezultatom 3:0.

Plavo-bijeli su i ovoga puta igrali čvrsto, disciplinirano, kontrolirali su igru i stvarali prilike. Prvi gol je postigao Eduard Raguž u 40. minuti susreta. U drugom poluvremenu dva puta u pet minuta (60′ i 65′) mrežu je zatresao najbolji strijelac sezone Frane Jerković i tako zaključio utakmicu pri rezultatu 3:0.

Neretva je u Vodicama imala cilj potvrditi visoku pobjedu iz Metkovića i u znaku pobjede prijeći  u viši rang natjecanja u čemu je i uspjela.

U utakmicu smo ušli krajnje ozbiljno, ništa nismo htjeli prepustiti slučaju. Rezultat je potvrda toga. Vratili smo se u 3. ligu za što smo živjeli cijelu godinu koja nije bila lagana. Sada idemo na zasluženi odmor, a onda slijede pripreme za novu sezonu u 3. HNL. Zahvaljujem se svima koji su bili uz nas, osobito navijačima, igračima i upravi Kluba, izjavio je trener Plavo-bijelih Goran Galov.

Nakon današnje utakmice, Neretva je sezonu zaključila s 111 pogodaka od kojih je 28 postigao Frane Jerković, Neretvin prvi topnik.

Za Neretvu su nastupili: E. Mulać (V), M. Ćopo, D. Kuran, D. Batinović, D. Manenica (od 72′ T. Dodig), A. Batinović (K), M. Marić, F. Jerković, A. Sršen, E. Raguž (od 65′ N. Kaleb), D. Brečić (od 54′ T. Babić). Trener Galov još je na raspolaganju imao I. Ivanovića (V), G. Obradovića, I. Marušića i M. Tomasa.

Sljedećoj sezone će u 3. HNL Jug igrati pet klubova iz naše županije: Jadran Luka Ploče, BŠK Zmaj, GOŠK Dubrovnik 1919., Neretvanac i Neretva.

Kliški Uskok slavio u Pridragi

U drugoj kvalifikacijskog utakmici koja se igrala u Pridragi sastali su se Hajduk i Uskok. Hajduk je u prvoj kvalifikacijskoj utakmici u Klisu ostvario dobar rezultat (2:2). Međutim, Klišani su uspjeli slaviti u Pridragi 2:1 i tako se plasirati u 3. HNL Jug. Pridražani mogu žaliti jer nisu uspjeli realizirati kazneni udarac.

U sezoni 2018./19. Dubrovačko neretvanska županija će imati pet svojih predstavnika u južnoj skupini Treće hrvatske lige (Jadran Luka Ploče, BŠK Zmaj, GOŠK Dubrovnik 1919., Neretvanac i Neretva).

Čestitamo Neretvi i Uskoku, novim članovima 3. HNL Jug!