Na izvanrednom Saboru HSP-a održanom u Gospiću 29. veljače 2020.g. Hrvoje Marušić, predsjednik HSP-a Split, Marijo Popović, tajnik Županijskog vijeća HSP-a SDŽ i Ranko Topić, predsjednik HSP-a Imotski izabrani su u središnja tijela HSP-a.

Za predsjednika Središnjeg nadzornog odbora HSP-a izabran mladi magistar prava Marijo Popović čiji su roditelji iz doline Neretve, a koji je ujedno i tajnik Društva Neretvana u Splitu.

Svi dosadašnji dužnosnici središnjih tijela, osim predsjednika HSP-a su razriješeni stoga su se na ovom Saboru birali novi članovi Središnjeg nadzornog odbora, Središnjeg časnog suda te 13 članova Predsjedništva.

Izborom i davanjem povjerenja Mariju Popoviću da ima pravo kontrole i nadzora nad svim stranačkim tijelima na svim razinama pokazatelj je da mladi u HSP-u itekako imaju svoje važno mjesto. HSP  je stranka koja gleda u budućnost, želi stranku graditi na mladima i dati im priliku, a najbolji primjer  takvoga smjera  je mladi 24-godišnji Ivan Piškor, predsjednik HSP-a Delnice, koji je s najvećim brojem glasova izabran u predsjedništvo HSP-a, stoji u objavi HSP-a Split.