Povodom održavanja 4. biciklističke manifestacije Neretvanski đir, 23. i 24. rujna u Metkoviću, Biciklistički klub Metković je večeras održao konferenciju za medije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjednik BK Metković Dalibor Talajić je iznio podatak da će nastupiti oko 150 biciklista iz Hrvatske, Poljske, Austrije, Slovenije, BiH, Slovačke, Francuske pa čak i iz Izraela. Manifestaciju je financijski podržalo Ministarstvo turizma i sporta uz podršku Grada Metkovića i brojnih sponzora.

Održat će se dvije biciklističke utrke: u subotu, 23. rujna je MTB utrka u disciplini eliminator XCE „Metković 2023“ koja je ujedno i državno prvenstvo Hrvatske, a u nedjelju, 24. rujna na rasporedu UCI class 1 međunarodna utrka XCO „Predolac“ koja se boduje za XCO kup Hrvatske.

Zbog održavanja utrke u nedjelju će biti privremeno zatvoren promet Lovačkim putem. Utrke će se održavati u vremenu od 9 do 16 sati.

Predviđen dječji MTB eliminator se odgađa zbog najavljenih loših vremenskih prilika. Iz istog razloga se odgađa biciklistički poligon na Trgu kralja Tomislava, gdje je trebala biti i dodjela medalja.

Odgađa se i dio programa za djecu s poteškoćama koji je trebao biti održan u sklopu Neretvanskog đira. U dogovoru s UCDPDN Leptirići program se odgađa za idući vikend, 30. rujna ili 1. listopada.

Na kraju se medijima obratio Ante Zovko, predsjednik Sportske zajednice Grada Metkovića koji je zaželio uspješno održavanje utrka Neretvanskog đira na Predolcu.

OGLAS