Veliki neretvanski derbi je pred nama, popularni El Clasico igra se u nedjelju od 14 sati na opuzenskoj Podvornici. Neretvanac, do jučer prvi pratitelj Junaka, doživio je dva uzastopna poraza (Junak i Primorac BNM), dok Neretva stiže sa velikim optimizmom na Podvornicu sa tri uzastopne pobjede, te kao jedini koji su skinuli skalp lideru Junaku.

BWK je razvio pozivnicu…

Pred utakmicu domaći trener Damir Vučić ističe:

Neretvanski derbi je uvijek iznimno interesantan svim Neretvanima jer ima tradiciju, jer postoji naboj, jer uvijek ima igrača koji su igrali u oba kluba… Takav derbi  je i ovaj, mislim da u derbi utakmici nema favorita i uvažavanje sa obje strane može dovesti do ozbiljnosti i ambicije za dobrom nogometnom predstavom.

Vučić zna koja je mana njegove momčadi:

Kao trener Neretvanca za svoju momčad mogu reci da prikazuje dobru igru, ali neefikasnu. Nadam se da će derbi biti inspiracija za efikasnost i da ćemo upriličiti zanimljivu nogometnu predstavu ljubiteljima nogometa u Dolini. Vjerujem da se nakon dva poraza vraćamo pobjedama. Neretvu dobro poznajemo, ali poznaju i oni nas te znamo od koga nam prijeti najveća opasnost. Nadam se dobrom nogometu i našoj pobjedi.

Momčad Gorana Galova dolazi u Opuzen s ciljem doći do pozitivnoga rezultata i nastavka dobre serije koja je iza njih. Uz Junak prošlo kolo, prije toga pobijedili su Imotski u gostima te Split Iza Vage. O utakmici trener Neretve kaže:

Pred nama je još jedan derbi nakon prošlog  kola u kojem smo svladali Junaka. Čeka nas teška utakmica jer je to možda za nas i najteže gostovanje u prvom dijelu prvenstva. Neretvanac je jako dobra ekipa što i pokazuje stanje na tablici. Mi ćemo nastojati nakon niza od tri pobjede ostati neporaženi i u Opuzenu, a  mislim da uz igru koju smo pokazali dosad u prvenstvu imamo pravo nadati se pozitivnom rezultatu. Želja mi je da moja ekipa u koju imam neograničeno povjerenje odigra jednu pravu utakmica, a siguran sam da nam motiva neće nedostajati, pa neka bolji pobjedi.

Što se tiče natjecanja u 3. HNL-jug, od sezone 2005/2006. do danas, odigrane su 22 utakmice u kojima je Neretvanac slavio 11 puta, 6 utakmica je završilo neriješeno a 5 puta je pobijedila Neretva. Bit će ovo njihov 49. prvenstveni ogled, što znači da će na proljeće u Metkoviću biti jubilarni 50. derbi.

Tekst i ilustracija: Dalmacija News