Danas, prije podne, tijekom šetnje prema Lokvi na Gledavcu dogodio je nesvakidašnji susret čovjek i najvjerojatnije vuka.

Prema riječima našega sugrađanina koji je želio ostati anoniman (podaci poznati redakciji!), susret se dogodio na potezu od Šibanice prema Gledavcu, na predjelu koji je obrastao grmljem i niskom hrastovinom. Veliku jedinku, po prilici tešku oko 70-tak kilograma, sivo-smeđega krzna, susreo je na udaljenosti svega nekoliko metara. Susret je trajao vrlo kratko jer se životinja brzo dala u bijeg.

Već nekoliko dana dobivamo informacije o neobično velikim tragovima šapa u blatu oko Lokve, nismo tome pridavali neku pažnju, a nakon današnjega događaja možemo nagađati da se možda radi o tragovima odrasloga vuka koji se vjerojatno kreće sam.

Nikola Menalo je snimio tragove vuka na predjelu između Šibanice i Gledavca 5. siječnja ove godine a stručnjaci zaduženi za monitoring vuka u Hrvatskoj su potvrdili da se radi o ovom predatoru.

U svakom slučaju, budite oprezni kada idete prema Šibanici i Gledavcu i svakako ne idite sami ili s malom djecom, svakako ne bez štapa. Vuk se boji i bježi od čovjeka, ali nikada ne znate što se može dogoditi.

Foto naslovnice: Ilustracija