Na međunarodnom festivalu podvodnog filma Neum underwater film festival 2023, koji je održan je 18. i 19. kolovoza u Hotelu Zenit, film Tonija Kurana iz ŠREK-a Delta 5 Metković osvojio je 3. nagradu publike.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Toni je sa svojom ekipom snimio film o olupini njemačkog torpednog čamca S 57 (Schnellboot S57) koja se nalazi na dubini između 22 i 38 metara s vanjske strane poluotoka Pelješca, u blizini naselja Žuljana.

Ronioci koji su sudjelovali u ovom poduhvatu su Toni Kuran , Michelle Giovanni Ventura, Ivana Tutavac, Marin Bockovac, Dominik Lopin i Teo Lopin. Montažu filma su napravili u suradnji s foto studijem Veraja (Marin Veraja).

Na festivalu su prikazani su filmovi sa svih strana strane svijeta koji prikazuju bogatstva podvodnog svijeta kroz različite oči umjetnika, studenata i amatera.

Žiri u sastavu Mike Frankel SAD, fotograf; Jurica Gašpar HR, glavni urednik Morski.hr; Gareth Bartlett UK, Grand Prix Neum Underwater Film Festivala 2021, ronilac, režiser, vlogger; Ante Džono BiH, ronilac iz Neuma i predsjednik Hrvatskog ronilačkog kluba Neum; Nikša Kaleb HR, profesionalni ekstremni ronilac, svjetski i olimpijski prvak u rukometu; Lorenzo Moscia ITA, multimedijalni umjetnik iz Rima; Marisa Cecchetti ITA, underwater koreografkinja i instruktor ronjenja; Clayton Conn SAD, novinar BBC-a, podvodni snimatelj, pobjednik Neuma 2022 – donijeli su odluku o pobjednicima i to:

– “Polietileno”, film Adriane Michelson (El Salvador) je proglašen najboljim eko filmom festivala.

– Nagrada za najbolju originalnu glazbu je otišla filmu iz Mauriciusa „Call from the Ocean“ i to redatelju Luka Doherti Bigara i skladatelju Vinsent Bertelotu.

– Nagrada za najbolju kameru dobio je film Visit the Thistlegorm“ redatelja Gilles Charvet iz Francuske a glavnu nagradu, Best film award

– Grand Prix 2023 osvaja film „Reminder“ Akina Bagcilara iz Turske.

Foto: Neum Underwater

OGLAS