Nikola Grmoja bio gost velikoga intervjua televizije N1 koji se realizirao danas u našem Gradskom parku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Grmoja je za N1 komentirao prekršajne prijave u Kninu. “Čuo sam se s Vlahom Orepićem, znam da će sada biti, samo s druge strane, izložen napadima zbog knina. On ne zna za policijsku prijavu protiv Thomspona. Inače, zakon nije jasan i policija za isti uzvik ponekad podnosi prekršajne prijave, a ponekad na njih ne reagira. Za mene osobno “Za dom spremni” nije isto što i “Heil Hitler”. No, pozivam sve da se ovim pozdravom ne koriste i ne vrijeđaju dio javnosti”, kazao je Grmoja.

Komentirao je i imenovanja u Ministarstvu unutarnjih poslova. “Most apsolutno nema nikakve veze s kadroviranjem i ljudima koje je Vlaho Orepić postavio. Ovi napadi koji idu prema Orepiću samo pokazuju da on izvrsno radi svoj posao. On je čovjek koji je pokazao karakter i hrabrost i koji je pokazao da nije dopustio da se policija instrumentalizira od strane Tomislava Karamarka i HDZ-a. Sad je očito stao na žulj i drugoj strani, koja ga putem svojih medija i novinara napada”, rekao je Grmoja.

“Nećete zastrašiti Vlahu Orepića, poručujem svima onima koji ga misle zaustaviti u onom što je naumio, a to je da policija bude u službi građana i da ne bude u službi dvije najveće stranke”, kazao je Grmoja.

Nakon što je intervju objavljen na svojoj Facebook stranici oglasio se Grmoja:

“Iz intervjua koji je trajao 40 minuta i u kojem sam jasno rekao da se moderna Hrvatska treba graditi na obrambenom Domovinskom ratu i jasno distancirati od ustaškog režima kao i svih totalitarnih i autoritarnih režima, njihovih zločina kao i nalogodavaca i izvršitelja tih zločina, iz konteksta mi je na portalu N1 izvučena izjava o usporedbi pozdrava ZDS i Heil Hitler. Usporedbu sam i napravio zbog mnogih koji u pozdravu ZDS ne vide ništa loše jer samo značenje pozdrava nije na bilo koji način sporno a i korišten je u Domovinskom ratu kod dijela branitelja. Naglasio sam da je zbog korištenja od strane ustaškog režima kompromitiran i pozvao građane da ga ne koriste. Jučerašnja događanja u Kninu i potenciranje podjela idu isključivo u korist HDZ-u i SDP-u, a Hrvatska ima puno važnijih problema od ovih ideoloških prepucavanja. Ostavimo se više ustaša i partizana, ne nasjedajmo na teme koje u nama bude emocije a njima služe za manipuliranje, i okrenimo se prema gospodarskim problemima. Hrvatska ima svoju priliku za promjenu. A temelje moderne Hrvatske gradimo na veličanstvenoj pobjedi koju smo jučer proslavili.”

OGLAS