U prostorijama NK Neretve održana je večeras konferencija za medije na kojoj su predstavljeni novi igrači i ciljevi za nastavak sezone koji će početi u sljedeću subotu kada Iza Vage dolazi veliki rival iz Opuzena, Neretvanac.

Pred Neretvom je izazovan drugi dio sezone u kojem je jedini cilj opstati u 3. HNL Jug. Uprava na čelu s predsjednikom kluba Damirom Jerkovićem je zbog toga posegnula za pojačanjima u stručnom i igračkom kadru.

Prvo je u klub u siječnju stigao novi trener Damir Borovac koji je s igračima prošao pripreme u kojima je odigrano sedam utakmica i bez ozljeđenih igrača. Njegov pomoćnik je Mate Borovac Peca, a trener vratara Zoran Bubalo. Borovac je istakao važnost utakmice sa Neretvancem i činjenicu da trenutno Neretva ima samo osam bodova. Kao imperativ je naglasio nužnost pobjeda na domaćem terenu bez kojih će biti teško izboriti ostanak u 3. ligi.

Danas su u klubu predstavljeni i novi igrači. Iz Neretvanca su došli Duje Medak i Petar Kozina (iz Međugorja), iz blatskog Zmaja pristigli su vratar Bruno Šutalo i Šime Erjauc, iz Dugog Sela je u klub stigao Matej Žaglin, a iz HNK Čapljina Ahmet Hasinović.

Svakako najzvučnije im je 27-godišnji napadač iz Čitluka Marko Bencun koji je došao iz mostarskog Zrinjskog i svojevremeno je bio velika nada Hajduka. Kao kadet je nastupao za Neretvu, potom je igrao za Hajduk, pa na posudbi za stobrečki Primorac, Dugopolje, Brasov i Inter Zaprešić.

Predstavljeni igrači su redom izjavili da su došli pomoći Neretvi u ostvarenju cilja, a to je ostanak u 3. HNL.

Trenutno je na probi Urugvajac talijanskog podrijetla 23-godišnji Alexsis Brum iz Montevidea koji dolazi iz druge argentinske lige.

Uz predsjednika Jerkovića na konferenciji su bili potpredsjednik Nikola Manenica i član uprave Nikola Kaleb.