NK Neretva je prvak Prve županijske lige i s te pozicije ulazi u kvalifikacije za povratak u Treću HL Jug. O prvaku je odlučila Neretvina pobjeda nad Žrnovom i Slavenov otpor kojega Orebić ovoga puta nije uspio svladati.

Neretva je u Žrnovu slavila 4:0 što nije neko iznenađenje ali ova pobjeda nije jamčila i prvo mjesto na tablici. O tome je odlučivao ishod utakmice između Slavena i Orebića koji je ovoga puta za Neretvu bio povoljan.

Slaven je na Grudi u dramatičnoj i tvrdoj utakmici zaustavio Orebić koji nije uspio doći do pobjede, a podjela bodova mu nije bila dovoljna za prvo mjesto na tablici. Utakmica je završila rezultatom 1:1.

Neretva tako ide u kvalifikacije za ulazak u 3. HL Jug u kojima sudjeluju prvaci županijskih liga s područja Dalmacije, i to Vodice, kliški Uskok, Hajduk iz Pridrage i Neretva. Dvije najbolje ekipe idu dalje, a postoji mogućnost i za treću. Sve ovisi o tome hoće li nakon kvalifikacija Split ući u 2. HNL i tako osloboditi još jedno mjesto u 3. HL Jug.

Na Štruvinom se danas igrala povijesna utakmica ne zbog ishoda već zbog činjenica da se ONK Metković danas oprostio od legende Kluba, svoga trenera Joze Veraje Mame. Oni su to učinili na dostojanstven način, pobjedom, svladali su Jadran 1929 iz Smokvice 3:1.

Rezultati 26. kola: 

  • Potomje: Grk – Župa dubrovačka 1:4
  • Metković: ONK Metković – Jadran 1929 3:1
  • Lastovo: Omladinac – Croatia 1:2
  • Čilipi: Konavljanin – Hajduk 1932 4:0
  • Žrnovo: Žrnovo – Neretva 0:4
  • Gruda: Slaven – Orebić 1:1