Danas su odigrane posljednje dvije utakmice 5. kola 3. HNL Jug. Nertevanac na Podovrnici nije uspio upisati petu pobjedu u nizu i tako biti uz bok sinjskom Junaku. Dubrovački GOŠK se pokazao kao tvrd orah na opuzenskoj Podvornici i utakmica je završila bez golova i podjelom podova. Neretvanac je trenutno drugi 10 bodova kao i treeplasirana Zagora.

U drugom susretu Treće lige Urania je pobijedila Hrvace. Gol je iz kaznenog udarca postigao Tomas.

ONK Metković visokom pobjedom obilježio početak 1. ŽNL

Ova nedjelja je bila rezervirana za početak Prve županijske nogometne lige koji je obilježila visoka pobjeda ONK Metkovića. Grk je potkleknuo pred navalom Crveno-bijelih  koji su doslovno prohujali Potomjem. Utakmica je završila rezultatom 0:4, a na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:2. U strijelce se dvaput upisao Dane Dominiković i to u 5 i 31. minuti susreta. Njemu su se pridružili Josip Plećaš (58.’) i Nedjeljko Marušić (86.’).

Foto: ONK Metković

Drama u Kominu završila pobjedom Gusara 5:3

Gusar i Dubrovačka su u Kominu priredili pravu nogometnu dramu. Golovi su padali jedan za drugim. Prvo je poveo Komin u 30. minuti golom Ivana Medaka, a već u 32. je izjednačio Velimir Kajba. U 58. minuti Komin ponovno u vodstvu (strijelac Ivan Žderić) koje je trajalo samo šest minuta (izjednačuje Antonio Lipotić). Župa je od 58. igrala s igračem manje jer je zbog dva žuta kartona isključen Kajba. Komin u novo vodstvo ulazi u 75. minuti (strijelac Darko Dodig), a Župa izjednačuje preko Lipotića već u 79. minuti. Samo dvije minut kasnije Komin po četvrti put dolazi u vodstvo, ovoga puta golom Nedjeljka Kaleba. Tada je utakmica prelomljena i Kominjani u 88. zabijaju i svoj peti gol (strijlac Drago Jelavić). Koliko je to bila dramatična i nervozna utakmica pokazuje i činjenica da je sudac Ante Kosor podijelio čak 10 žutih kartona zbog nesportskog ponašanja, od kojih je dva dobio Velimir Kajba.

Foto: Željko Vlahović

Rezultati 1. kola:

  • Croatia – Sokol 1:0
  • Grk – ONK Metković 0:4
  • Gusar – Župa dubrovačka 5:3
  • Hajduk 1932 – Žrnovo 2:2
  • Orebić – Jadran 1929 2:1
  • Slaven – Konavljanin 4:1

Tablica nakon 1. kola: