Početkom sezone bilo je puno skeptika koji nisu previše obraćali pažnju na rad naših nogometašica – mnogi su mislili da je to samo prolazna zabava. Ali su ove,mora se reći, uporne cure predvođene perspektivnim trenerom Majićem svojim predanim radom,zalaganjem i rezultatima privukle pažnju navijača Neretve i medija gdje god bi nastupale. U životu sportaša prelasci iz kluba u klub su svakodnevnica, pa tako i u ŽNK Neretvi prijelazni rok, koji je počeo 15.lipnja, bio je i više nego uspješan.

Našem klubu su redom pristupile: MARTINA BOŠKOVIĆ, bivša igračica ŽNK Omble i ŽNK Marjana, JADRANKA GOVORKO, U-17 reprezentativka i najbolji strijelac lige mladeži na jugu, koja će u tandemu sa našom reprezentativkom Veronikom Terzić predvoditi napad kadetskih prvakinja 1.HNLŽ-Jug. Klubu je pristupila i ZRINKA ROGLIĆ, mlada vratarka koja će pojačati konkurenciju na vratarskoj poziciji, a ANJA BEBIĆ – poznata metkovska tenisašica i nadasve nadarena nogometašica, počela je trenirati sa našim curama. Moram spomenuti da se u matični klub vraća i ŽELJANA OBRADOVIĆ, koja je također nastupala za ŽNK Ombla. Ono što većini klubova u Hrvatskoj fali to je mladež, a mi možemo biti ponosni na naš rad sa limačicama pa će tako nadarena LUCIJA BOROVAC već od jeseni biti priključena kadetkinjama. Nažalost,klub napušta vratarka JELENA KEŠINA, cura koja je prva obukla reprezentativni dres ide na probu u Freiburg koji je ove godine ušao u Bundesligu. Jeleni želimo uspjeh na probi u Njemačkoj, a vrata ŽNK Neretve će joj uvijek biti širom otvorena. Njezin uspjeh naravno uspjeh je i čitavog stručnog stožera koji je okupljen oko ovog kluba, ali posebno ćemo spomenuti njezinog trenera Duška,koji ju je intezivno i pripremao zadnjih tjedana.

Kako i priliči kod pravih ekipa, sezona je završena druženjem i zajedničkom večerom kod predsjednika skupštine kluba Ivice Mijoča. Pripreme za novu sezonu počinju 1. kolovoza kada će biti i upisi novih članica…

Ivan Popović Popa