Nakon što je zbog sprečavanja širenja koronavirusa Nacionalni stožer civilne zaštite zabranio rad ugostiteljskih objekata, a nakon toga radno vrijeme trgovina ograničio do 17 sati, neki su priliku za okupljanje vidjeli na benzinskim crpkama kojima radno vrijeme nije ograničeno, piše u srijedu Večernji list.

Tako neki neodgovorni pojedinci na crpki kupe pivo, sokove ili grickalice i druže se, iako je okupljanje i zadržavanje na javnim mjestima strogo zabranjeno. Policija je stoga već intervenirala na nekim benzinskim postajama.

Danas su, među ostalim odlukama, iz Nacionalnog stožera civilne zaštite uputili novi naputak za poslovanje benzinskih postaja na području Hrvatske

Sukladno tom naputku, za vrijeme proglašene epidemije koronavirusom COVID-19, ostali proizvodi koji se prodaju na benzinskim postajama mogu se prodavati samo osobama koje kupuju gorivo i plin.

Pritom, navodi Stožer, cijelo vrijeme način rada benzinskih postaja mora biti organiziran na način da se strogo poštuju sve mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– To se napravilo kao bi se osiguralo provođenje svih epidemioloških mjera i stroge mjere socijalnog distanciranja – pojašnjavaju iz Stožera.