Zbog mogućnosti bijega i ponavljanja više kaznenih djela, dežurni sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je ovog vikenda njemačkom državljaninu Kevinu Theodoru Kurstenu (23) mjesec dana istražnog zatvora, piše Dubrovački vjesnik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mladi Nijemac, inače bez posla, obitelji i bez zanimanja, priveden je istražnom sucu nakon uhićenja na području doline Neretve pod sumnjom da je počinio krađu i višestruko oštećenje tuđe stvari.

Utvrđeno je kako je Kursten 27. siječnja oko 15 sati s parkirališta u Rijeci ušao u nezaključano teretno vozilo, kombi “VW transporter” registarskih oznaka RI 774-VP u vlasništvu jednog šumarskog obrta i s njim se odvezao prema jugu Lijepe naše. Tog dana navečer stigao je oko 20,45 sati autocestoim A-10 do naplatne kućice Čarapine u općini Kula Norinska kod Metkovića. Međutim, nije se zaustavio da plati cestarinu nego je nasilno prošao slomivši automatsku rampu kod spomenute naplatne kućice.

Neometan i bez zaustavljanja produžio je do Međunarodnog graničnog prijelaza Nova sela gdje je, također, bez zaustavljanja prošao pored kućica policije i Carine te i tu polomio spuštenu rampu i nastavio vožnju prema Bosni i Hercegovini, gdje je polomio rampu bosanskohercegovačkog Graničnog prijelaza Bijača.

Nedaleko od GP Bijača, odnosno mjesta Zvirovići koja je na području kojeg operativno pokriva Policijska uprava Čapljina. Tu je i uhićen, a višestrukim probijanjem rampi oštećeno vozilo VW transporter je tamošnjom “pauk- službom” privremeno prebačeno u krug PU Čapljina odakle će biti uskoro vraćeno vlasnicima iz Rijeke.

Utvrđeno je da je lomljavom rampe kod GP Čarapine oštetio “Autoceste d.o.o. Zagreb” za 2.623 kune, a lomom rampe na GP Nova sela oštetio i Ministarstvo financija RH za 2.000 kuna.

Piše: Ahmet Kalajdžić

OGLAS