Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. Kaznenog zakona u svezi članka 34. KZ-a, te protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. u svezi članka 21. stavak 3. KZ-a. (13. 8. 2019.)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prvookrivljeniku se stavlja na teret da je 27. ožujka 2019. oko 12,40 sati na području općine Kula Norinska, u namjeri da liši života hrvatskog državljanina (1987.) uzeo nož i zamahnuo u smjeru abdomena drugookrivljenika (1987.), ali je ovaj uspio blokirati udarac, a zatim je udarcima u glavu napadača, htijući ga teško tjelesno ozlijediti i uz upotrebu sile koja nije bila nužna za obranu od napada, nanio prvookrivljeniku tešku tjelesnu ozljedu (prijelom dna lijeve očne šupljine, rana razderotina iznad lijeve obrve i rana razderotina oka, krvni podljev oko lijevog oka).

Državno odvjetništvo predložilo je da se protiv prvookrivljenika, koji se nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku), produlji istražni zatvor iz istog zakonskog osnova. Drugookrivljenik se brani sa slobode, stoji na stranicama DORH-a.

OGLAS