U Poslovnoj zoni Nova Sela započeli su radovi na asfaltiranju prometnice s čim će biti završena prva faza izgradnje infrastrukture. Prije toga završena je izgradnja sustava vodovodne, oborinske i kanalizacijske mreže, te elektrifikacije s javnom rasvjetom.

Vrijednost ovih radova iznosi nešto više od četiri milijuna kuna a u cijelosti će biti biti financirani od strane investitora Green Tech Group, izvijestili su iz Općine Kula Norinska.

Na zapadnom djelu Poslovne zone pripremljen je pristupni put do građevinske površine na koju će se izmjestiti Colasova asfaltna baza. Na taj način će se osloboditi prostor uz novoizgrađenu cestu, kako bi investitor moga krenuti sa izgradnjom tvorničkih objekata koji bi trebali biti gotovo u periodu od godine i pol dana.

Podsjetimo, Green Tech Group kupila je još prošle godine na javnom natječaju od općine Kula Norinska 550 tisuća kvadrata zemljišta za 16 milijuna kuna.

Sam projekt izgradnje tvornice električnih automobila i skutera će se odvijati u tri faze, planirane kroz narednih deset godina.

Osim što bi u tom razdoblju investitor trebao uplatiti ugovoren iznos od 16 milijuna kuna, Soong i Ninčević će, prema dugoročnim poslovnim planovima u kompletnu tvornicu za sklapanje električnih vozila uložiti preko 100 milijuna eura.

Za početak bi se zaposlilo dvadesetak radnika. Međutim, kad se investicija proizvodnje, električnih skutera, automobila i baterija za njihovo pokretanje zaokruži, na različitim poslovima u pogonima proizvodnje električnih vozila moglo bi se zaposliti i do 500 radnika.

Foto: Općina Kula Norinska