Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad šest hrvatskih državljana s područja Osječko – baranjske županije, a za koje se sumnja da su počinili više kaznenih djela prijevare, nedozvoljene uporabe osobnih podataka, krivotvorenja isprava i prikrivanja.

Sumnja se da su 39-,40-, i 49- godišnjak krali osobne podatke građana te su na web stranicama telekomunikacijskih operatera sklapali ugovore i kupovali mobitele u ime oštećenika, bez njihovog znanja. Preuzimali su mobitele, a računi su dolazili na adrese građana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Policija ih je nakon provedenog istraživanja privela u pritvor, kažu iz Policijske uprave osječko baranjske. Drugi trojac, odnosno 38-, 39-, 49- godišnjak su im pomagali na način da su od njih otkupljivali mobitele te ih dalje preprodavali putem internetskih oglasnika, a zaradili su kaznenu prijavu.

Na ovaj način su napravili ukupnu štetu preko 260.000 kuna.

Policija poziva građane na oprez

Mole se građani da uslijed korištenja digitalnih i internetskih stranica te kupovine preko istih oprezno dijele osobne podatke jer mogu biti iskorišteni za lažne pretplatničke ugovore. Ukoliko primijetite da vam dolaze ugovori koji vam nisu poznati žurno se obratite telekomunikacijskom operatoru i policiji.

OGLAS