Da bi zadržala trećeligaški status, Neretva u proljetnom dijelu sezone koji počinje 22./23. veljače treba, reklo bi se religijskim rječnikom, obraćenje. Na vruću Neretvinu klupu sjeo je treći trener u ovoj sezoni. Nakon Galova i Remetića novi trener je Damir Borovac Kana kojega je uprava kluba danas predstavila na konferenciji za medije.

Borovac je dobro poznat neretvanskoj nogometnoj javnosti jer je Neretvu vodio prije osam godina, a kao igrač nastupao je za Neretvu u Prvoj ligi te za Neretvanac s kojim će neretva Iza Vage otovriti proljetni dio sezone.

U trenerskoj karijeri najviše je radio u matičnom HNK Čapljina kojega je napustio prošloga proljeća nakon loših rezultata i poraza od Viteza. Uz navedene,  53-godišnji Kana koji je prošle godine stekao UFEA-inu trenersku PRO licencu, trenirao je i Konavljanina te Slavena iz Živinica.

Na konferenciji je obznanjeno da će prozivka Neretvine seniorske ekipe biti u subotu, 11. siječnja, u 13 sati Iza Vage. U pripremnom razdoblju će se odigrati nekoliko utakmice o čemu će se više znati sljedećega tjedna, a Neretva će uz domaćina iz Gabele, Sutjesku i Zrinski sudjelovati na memorijalnom turniru Andrija Anković. Kako doznajemo, uprava Kluba i trener razgovaraju o potencijalnim pojačanjima za nadolazeće natjecateljsko razdoblje.