Don Ivo Bezina rođen je 24. lipnja 1986. u Splitu. Sin je Mate i pok. Anđelke Barišić, a rodom je iz župe sv. Ante Padovanskog u Prugovu. Kršten je u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Baškoj Vodi, a župa prebivališta mu je sv. Trojice na Poljudu u Splitu. Pastorlani praktikum obavljao u župi Gospe fatimske u Splitu. Zaređen je za svećenika 28. lipnja 2014. u Splitu, a mladu misu imao je 29. lipnja u Prugovu.

Prenosimo članak sa portala Slobodne Dalmacije o tome kako je bilo u njegovoj župi za mladu misu:

“Veliki dan za Prugovo, selo u kliškoj Zagori jer je don Ivo Bezina, dan nakon ređenja u splitskoj prvostolnici održao mladu misu. Mlada misa uvijek je za mjesto nešto posebno, a za ovo je selo jučerašnja nedjelja doista bila povijesni dan jer je mlada misa služena nakon čak 38 godina.

Pred mjesnom crkvom svetog Ante Padovanskog, nebeskog zaštitnika Prugova danima se pripremala velika fešta jer dan je to kojega će zapamtiti Crkva i puk. Zato se na obližnjoj Ledini okupilo tisuće Prugovljana svih dobi i uzrasta, a bilo je i mnogo onih iz daleka koji su zajedno s mladomisnikom i rodbinom htjeli proslaviti veliki događaj za don Ivu Bezinu, Crkvu i Prugovo.Mjesni župnik Miro Modrić, s veseljem je ustupio mjesto mladomisniku, no prije službenog dijela misa je imala neformalni početak:

– Dragi ujko, mi smo danas sretni jer je Isus odabrao tebe za izaslanika svoga… – kazala je pred svima u prepunoj crkvi svetog Ante malena Klara, ganula mladomisnika i sve u Crkvi te dobila dugi pljesak.

Kroz koncelebriranu misu prožimale su se rečenice vjere, ustrajnosti i nadanja, a mlada misa u Prugovu bila je još posebnija jer se nedjelja bila blagdan svetog Petra i Pavla.

-Bog je velik za sve, sve okreće na dobro prisutan je u životu svakog čovjeka, daje svima prostora… čulo se s oltara prugovljanske crkve.

Crkva za vrijeme mise puna mještana i gostiju i doista pretijesna za sve koji su što bliže htjeli svjedočiti svečanom događaju. Na obližnjoj Ledini odmah ispred mjesne crkve mnoštvo gostiju strpljivo su čekali u redu za čestitke i darove mladomisniku don Ivi Bezini. Umjetničke slike, kolači, torte i drugi darovi uz iskrene, najbolje želje sinu prugovačkog roda, a don Ivo je svima uzvratio lijepom rječju, blagim osmijehom i božjim blagoslovom za sve dobre ljude.
Veliki događaj za Prugovo darovao je Crkvi i selu mladomisnika i bogatu feštu na Ledini do kasno u noć.”