Turistička zajednica Grada Metkovića obavještava da je zbog epidemioloških razloga otkazana Rimska noć u Naroni koja je trebala biti 31. srpnja u Vidu.

Ipak će u petak, 31. srpnja 2020., u 21 sat biti otvorenje izložbe Rimska noć u Naroni – prvih deset godina u Arheološkom muzeju Narona. Izložba će biti otvorena do 31. kolovoza 2020. godine.

Priopćenje Turističke zajednice prenosimo u cijelosti:

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i neizvjesnosti koju ona donosi, te sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ovogodišnja Rimska noć se nažalost otkazuje.

S obzirom na specifičnosti sadržaja programa Rimske noći realizaciju manifestacije nemoguće je provesti prema mjerama koje su propisale nadležne institucije, a u skladu s važećim zdravstvenim i sigurnosnim preporukama i odlukama.

Proteklih smo mjeseci prilagođavali planove i program sukladno važećim mjerama koje su se mijenjale, no sigurnost posjetitelja i sudionika nam je na prvom mjestu, te zbog društvene odgovornosti u svrhu sprečavanja širenja zaraze virusom COVID-19 moramo ostati odgovorni i držati se preporuka zdravstvenih stručnjaka i epidemiologa.

Zahvaljujemo svima koji su i ove godine željeli doći na našu manifestaciju.