Povodom svečanosti otvorenja Pelješkog mostaza građane je predviđen bogat glazbeni, kulturno-umjetnički i sportski program, koji će započeti u 8 sati prigodnim izvođenjem budnice na samom Mostu.

Program će se nastaviti „DU MOTION“ utrkom s početkom u 9 sati, nakon čega od 10 sati slijede nastupi lokalnih kulturno-umjetničkih društva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Također, tijekom cijelog sutrašnjeg dana posjetitelji će imati priliku upoznati se s bogatom kulturno-umjetničkom baštinom i običajima gradova i općina s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Pristup odmorištu Brijesta odvijat će se isključivo preko prometnog čvora Brijesta te će za posjetitelje biti osiguran određen broj parkirnih mjesta.

Od 10 sati Pelješki most bit će otvoren za sve građane i posjetitelje koji žele prošetati do prvog pilona.

Sa strane Komarne mostu će se moći pristupiti organiziranim prijevozom mini-busevima od 10 do 16 sati (polazak sa parkirališnog prostora iz turističkog naselja Klek).

U 20.15 počinje centralna svečanost na odmorištu Komarna, dok će svi zainteresirani građani prijenos svečanosti otvorenja Pelješkog mosta moći pratiti putem videozida na odmorištu Brijesta i televizijskim prijenosom na HTV1.

Pozivaju se građani da svojim dolaskom uveličaju svečani trenutak otvaranja Pelješkog mosta te budu dio ovog povijesnog događaja.

Tijekom održavanja ceremonije otvaranja Pelješkog mosta Ravnateljstvo policije u suradnji s PU dubrovačko-neretvanskom provoditi će posebne mjere osiguranja.

Policija će se pobrinuti da se promet odvija sa što manje zastoja i čekanja, a ovim putem građane molimo za razumijevanje i strpljenje u slučaju zastoja u prometu te ih ujedno pozivamo da poštuju upute policijskih službenika na terenu.

OGLAS