Danas je obavljena primopredaja igrališta s umjetnom travom, koja je postavljena na pomoćno Neretvino igralište, između Hrvatskoga nogometnog saveza i Grada Metkovića.

Tom prigodom je u Metković sa suradnicima stigao Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskoga nogometnoga saveza, gdje ga je dočekao gradonačelnik Dalibor Milan koji je kazao da je ukupne vrijednosti investicije oko 3,2 milijuna kuna. Od toga je Grad Metković na pripremne radove, dodatnu rasvjetu i opremanje igrališta uložio 1,5 milijuna kuna, a HNS na nabavu, dopremu i postavljenje umjetne trave 1,7 milijuna kuna. Gradonačelnik se zahvalio HNS-u na donaciji, kao i Nikši Martincu i Dariju Srni na potpori u ovom projektu koji ima poseban značaj za razvoj nogometa u ovom dijelu Doline Neretve.

– Iznova naglašavamo kako je ulaganje u infrastrukturu među glavnim strateškim odrednicama HNS-a te me istinski raduje kada god otvorimo još jedan novi travnjak. Metković je važan nogometni i sportski grad, grad koji nam je dao puno velikih nogometaša i reprezentativce poput Srne, Štimca ili Petkovića, kao i velike sportske djelatnike poput Ante Pavlovića ili Ante Martinca. Zato smo ponosni što smo i ovdje u Metkoviću, u suradnji s gradom, stvorili preduvjete za kvalitetan rad mladih nogometaša i nogometašica. Zahvaljujem gradonačelniku Milanu na suradnji u ovom projektu i želim puno uspjeha metkovskom nogometu u budućnosti, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Primopredaji su uz predsjednika Kustića ispred HNS-a prisustvovali dopredsjednik Mario Smodlaka, predsjednik ŽNS-a dubrovačko-neretvanske županije Blaž Pezo i voditeljica infrastrukture Andrea Dokuš. Uz gradonačelnika Metkovića, Dalibora Milana, na svečanoj primopredaji sudjelovali su Stanko Vidović (predsjednik ŽNK Neretva), Damir Jerković (predsjednik NK Neretva) i Ivica Kaleb (predsjednik ONK Metković) te Ante Zovko (Ustanova za kulturu i sport).

Na kraju je predsjedniku UOSI Prijatelj Nikoli Popoviću predao plaketu Foundation for children 2021., UEFA-inoj fondaciji koja je udruzi donirala 52 000 eura za unapređenje rada s osobama s invaliditetom na području Doline Neretve.