Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i u čemu se kriju razlozi njihove atraktivnosti, otkriva petnaesto po redu istraživanje ‘Poslodavac prvog izbora’, koje provodi MojPosao.

U istraživanju provedenom tijekom 2018. i 2019. godine sudjelovalo je gotovo 20.000 ispitanika. Prema mišljenju većine ispitanika, desetu godinu za redom najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj je tvrtka dm-drogerie markt d.o.o. Na drugom mjestu se i ove godine našao LIDL, a na trećem MÜLLER. Prvi domaći poslodavac na listi je Rimac Automobili. koji je zauzeo četvrto mjesto.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Značajni skok imale su još dvije domaće tvrtke: ATLANTIC GRUPA d.d. koja je došla na 5. mjesto s prošlogodišnjeg devetog. Šesto mjesto zauzeo je HEP,  na sedmo mjesto smjestila se Valamar grupa, na osmom mjestu je Pliva, a deveto i deseto mjesto zauzeli su INA i Hrvatski telekom.

Presudni faktori kod izbora bili su harmoničnost na radnom mjestu, sigurnost radnog mjesta, socijalna odgovornos poslodavca, vodstvo u sektoru, visina plaće i ostale beneficije, prilika za napredak, ukupni image u poslovnom svijetu te prilika za hijerarhijsko napredovanje.

Lista najboljih poslodavaca mijenja se i prema geografskih regijama ispitanika. Tako su na području Zagreba i okolice u top deset poslodavaca ušle Coca-Cola HBC Hrvatska i Zagrebački Holding, ispitanicima iz Dalmacije na toj je listi i trgovački lanac Tommy, dok su oni iz Istre izdvojili tvrtke Maistra, Jadran Galenski Laboratorij te Infobip.

OGLAS