Dana 29.05.2022.g. u Splitu, održano je II kolo Dalmatinske lige na kojem su nastupila 24 kluba s 514 natjecatelja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Karate klub Metković nastupio je s 26 natjecatelja u borbama koji su  pod vodstvom trenera Denisa Žderića i Zlatka Pavlovića osvojili ukupno 15 medalja, od čega 5 zlata, 7 srebra i 3 bronce. Natjecanje je bilo bez repasaža, medalja se osvajala samo ulaskom u polufinale i finale.

ZLATNE medalje osvojili su:
u kategorijama cicibani, ml.učenici i učenici Nedjeljko Prusac, Gabrijel Turudić i Filip Glaviškić, a u kadeti/kinje Anja Pokrajac i Duje Mihaljević,

SREBRENE medalje osvojili su:
Filip Prusac ,Mirko Matić, Roko Barišić u kategorijama ml.učenici i učenici, a u ml.kadetima i kadetima Marta Ćerlek, Josip Ćerlek, Ema Galov i Ante Leontić.

BRONČANE medalje osvojili su:
u kategorijama učenik, učenica i ml.kadetkinja, Jozo Maslać, Sara Marević i Mia Romić.

Nastupili su još Ana Maslać, Luca Maslać, Bruna Gujinović, Ela Bezer, Mila Vekić, Duje Žderić, Ivano Padovan,  Ivan Krstičević, Cvita Jerković, Marko Marković i Eva Mihaljević, na žalost nedostajalo je malo sportske sreće za rezultat.

Na istom natjecanju nastupiolo je i 16 natjecatelja karate kluba Knez Domagoj Metković u raznim uzrastima, nastupio je na 2 kolu, te osvojio 8 medalja.

Za klub je najuspješniji bio Marin Jakić, te osvojio 2.mjesto kategorija – Kata – Cicibani 6,7 godina.
U istoj kategoriji jos su nastupili Darko Marević i Šime Volarević, ali bez odličja ovaj put.
U ženskoj kategoriji Kata cicibanke 6,7 godina 3 mjesto osvojila je Brigita Obradović, uspješno ali bez odličja nastupile su Lucija Rebac i Mia Bunoza.
U borbama za klub su nastupili, te osvojili 3.mjesta
Ena Nižić, Nicole Petković – Ml. Učenice -28, Gabrijela Bebić – Ml. Učenice +36, Dean Knežić – Mlađi kadeti -48, Matej Kljusurić – ml. Kadeti -52, Lucija Plećaš kadetkinje -47kg
U borbama su jos uspješno nastupili Karla Barišić, Luka Barišić, Luka Bulum i Ena Kaleb.

OGLAS