Danas je u Zgradi političkih stranaka održana 18. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Gradski vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o izradi V. Izmjena i dopuna Prostornoga plana uređenja Grada Metkovića kojim se na prostoru Šumarije predviđa izgradnja osnovne škole s ciljem uspostave jednosmjenskog rada.

Usvojen je i  Prijedlog Odluke o suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt ‘Nerazvrstana cesta Vid – Dragovija’ čime je Gradu omogućena prijava istoga na natječaj za dodjelu sredstava Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Za ravnateljicu Gradske knjižnice ponovno je izabrana Vesna Vidović

Vijećnici su usvojili i odluke o novim koeficijentima za obračun plaća gradskim službenicima kao i o plaći gradonačelnika i njegova zamjenika što predviđa povećanje plaća oko 20%.

Vijećnik Marijo Galov je postavio pitanje vezano za projekt Aglomeracije Metkovića i asfaltiranje Klade. Gradonačelnik Milan je je odgovorio da je proteklih dana asfaltiran dio od Studenca do Ulice Jeovci, a uskoro kreće i završni sloj asfalta od semafora prema Krvavcu. Ostali dio Klade će biti usklađen s radovima na izgradnji nogostupa koji su upravo krenuli. Radi se o projektu vrijednome 350 tisuća eura. Tako će se dobiti nogostupe od Platana do semafora, a kasnije će se projektirati drugi dio Klade.

Na pitanje o izgradnji heliodroma, gradonačelnik je kazao da će problem pronaći adekvatnu lokaciju i da se na tome radi.

OGLAS