U srijedu, 23. studenoga je održana još jedna u nizu Hajdukova selekcija koje se provode diljem Dalmacije, ovaj put u Metkoviću i to za sve mlade talente s područja Doline Neretve.

Dolina Neretve oduvijek je bila vjerna Hajdukova navijačka utvrda, ali i nepresušan bazen talentiranih nogometaša koji je dao velika igračka imena Bijelima. Da će tako biti i u budućnosti mogli smo se uvjeriti u srijedu na još jednoj u nizu Hajdukovih selekcija mladih talenata koja je ovaj put okupila ukupno 65 nogometaša u dobi od 10, 11 i 12 godina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mladi nogometaši imali su priliku pokazati svoj talent u Metkoviću gdje su pod nadzorom i vodstvom stručnjaka iz Hajdukove Akademije, uz koordinaciju trenera iz matičnih klubova, prošli uvodna testiranja, a zatim i odigrali selekcijske utakmice. Selekcija je obuhvatila cijelo područje doline Neretve te su u njoj sudjelovali dječaci iz klubova Jadran Luka Ploče, Neretvanac, ONK Metković, Neretva, Neum i Čapljina.

Selekcija u okviru koje su odigrane i natjecateljske utakmice  privukla je solidan broj navijača i znatiželjnika uz novi teren s umjetnom travom koji je nedavno postavljen u Metkoviću. Domaćini su se potrudili da organizacija bude na zaista visokom nivou na čemu im se i ovim putem zahvaljujemo. Već sutra slijedi selekcija u Makarskoj, a u petak u Župi Dubrovačkoj.

– Ovo je još jedna u nizu HEP ID selekcija koje radimo na području Dalmacije, a kroz koje želimo stvoriti što veću bazu podataka djece te uvidjeti njihovo tehničko i taktičko stanje uz provođenje dodatnih testiranja. Princip je da kompletnu Dalmaciju prođemo kroz šest točaka, danas smo tu na području doline Neretve gdje smo testirali djecu iz 2011., 2012. i 2013. godišta – kazao nam je Hajdukov talent skaut Mate Radić.

A svoje dojmove s nama su podijelili i mladih nogometaši…

– Iz Ploča i igram za klub Jadran Ploče, danas smo bili na selekciji, igrali smo za Hajduk i pobijedili smo 4:0. Testirali smo brzinu… Htio bih jednog dana igrati u Hajduku, a najdraži igrač mi je Stipe Biuk – kazao nam je jedan od njih.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Foto Miro Gabela / Hajduk.hr

OGLAS