Udruga Otac Ante Gabrić je od svibnja do prosinca 2019. godine provodila projekt Nešto staro za nešto novo s ciljem podizanja svijesti sudionika o važnosti, potrebi i načinu pravilnoga odlaganja tekstila, staklene i metalne ambalaže, kako bi se sprečavalo povećanje zagađenja okoliša.

Aktivnosti su započele već kroz manifestaciju Hrvatska volontira 2019.  Edukacija i promocija novog životnog stila u cilju pravilnog postupanja s otpadom tijekom projektnih aktivnosti omogućile su različitim starosnim skupinama stjecanje novih građanskih kompetencija  i prihvaćanje odgovornosti za pravilno zbrinjavanje otpada  na način da ne ugrožava ljudsko zdravlje i okoliš. Doradom odbačenih limenki, staklenki i ostataka tekstila kroz kreativne radionice nastali su novi uporabni proizvodi.

Sudionici projekta i lokalna zajednica su potaknuti da i sami promišljaju na odgovoran način o zaštiti okoliša i reciklaži, a uradci  s radionica pokazali su da otpad može dobiti i novu ukrasno – uporabnu svrhu. Projekt je financiran od strane Dubrovačko-neretvanske županije.