Kvalifikacije su završene pobjedom GOŠK-a iz Kaštel Gomilice. Prvak Prve županijske lige Splitsko-dalmatinske županije bio je uspješniji u finalu od ONK Metković, te je izborio plasman u južnu skupinu Treće hrvatske lige, tj. četvrti rang u sezoni 2022./23., a hoće li isto uspjeti prvak Prve županijske lige Dubrovačko-neretvanske, ostaje čekati, piše Dubrovački vjesnik.

Zadnje informacije govore kako bi se sve trebalo znati vrlo brzo, već 1. srpnja. Ukoliko Inter iz Zaprešića riješi probleme (dugove), ostaje u drugom razredu, a ako ne seli u najniži rang i tad će korak naprijed napraviti Croatija iz Zmijavaca (tj. ostat će u drugom razredu, neće ispasti u Jedinstvenu Treću ligu), isto tako korak naprijed će napraviti Hrvatski vitez ili Zadar, koji su članovi južne skupine Treće HNL, a to znači kako će tad i ONK Metković, kao i GOŠK iz Kaštel Gomilice, zauzeti mjesto u četvrtom rangu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

ONK Metković je na startu kvalifikacija dobio Omladinac iz Vranjica – 0:2 u Vranjicu, 2:0 kod kuće nakon čega je bio uspješniji u odluci na penale. U finalu je, kratko i jasno, bolji od metkovskih ‘crveno bijelih’ bio GOŠK iz Kaštel Gomilice. Pokazao je to u prvoj utakmici u Metkoviću kad je pobijedio s 4:1, pokazao je to i u uzvratnoj utakmici na svom terenu u kojoj je slavio s 4:0.

Tekst i foto: Tonči Vlašić / Dubrovački vjesnik

OGLAS