U nedjelju na svom igralištu ONK Metković dočekuje Orebić i kreće u obranu naslova prvaka. Prema najavama trenera crveno-bijelih Tomislava Plećaša spremni su za početak i zahtjevno natjecanje prvoligaša najjužnije županije, piše Dalmatinski nogomet.

Zadovoljan sam odrađenim, u pogonu smo mjesec dana i sve je ok. Konkurencija će biti žestoka, pola lige računa na mjesto u vrhu, a mi branimo titulu prvaka i nećemo to tek tako, olako pustiti iz ruku. Možemo i nadamo se mjestu u top tri momčadi. Moglo bi ovo biti iznimno kvalitetno i zanimljivo prvenstvo. – uvodno će trener Metkovaca.

S generalnom probom u kojoj su svladali Gusara s 3:2 crveno bijeli su zaokružili šest, odnosno sedam pripremnih susreta, računajući onaj na turniru trećeligaša Neretve. Šampionska momčad nije se bitnije promijenila, stigli su Marin Tomas iz Neretve, te Ivan Šutić Galić i Frane Jurković iz kominskog Gusara. Jurković je u stvari povratnik nakon sezone i pol. Neće više na vratima biti pouzdanog Marija Batinovića Bate, ponajboljeg golmana u ovoj konkurenciji.

Šteta zbog Bate, jer ne samo da je vrstan golman, veliki je čovjek, ljudina, i puno je značio momčadi. Dobro je što ostaje u klubu kao trener vratara svih uzrasta, imat će što od njega naučiti. – naglašava Plećaš.

Za crveno-bijelu majicu Metkovića konkurirat će: Božo Medić, Ivan Bebić, Hrvoje Batinović, Nikola Planinić (vratari), Luka Borovac, Vinko Batinović, Marin Tomas, Duje Batinović, Josip Plećaš, Toni Kežić, Ante Sokol, Dragan Brečić, Duje Medak, Ivan Šutalo, Marko Manenica, Marko Jakić, Marko Borovac, Marin Jelčić, Ivan Ramić, Josip Mioč, Roko Brečić, Stipa Marević, Ivan Šutić Galić, Frane Jurković, Marin Mišanović, Nikola Jelčić, Renato Primorac, Nikola Bošnjak.

Piše: Jurica  Vukojević / Dalmatinski nogomet