U ONK Metkoviću već godinama imaju isti cilj kojega  se nemaju namjeru odreći: ‘preko Kupa u Europu’. Tako su jučer, na blagdan sv. Nikole biskupa, nebeskog zaštitnika desne strane grada Metkovića, predstavili svoj novi, europski dres.

Povodom je i  50. obljetnica osnivanja Župe svetog Nikole biskupa i 45. rođendana ONK Metković. Na taj su način institucije desne strane grada objedinili u jedno.

Nova sportska garnitura crveno-bijelih nastala je prema dizajnu Marele Talajić u suradnji s njihovim tehničkim sponzorom Alpas Hrvatska, a pod pokroviteljstvom Germania Sport kladionica. Ovo je, kažu, prvi put u povijesti kluba posebno dizajnirani, u kojem će onkovci ući u 2020. godinu.

Na prednjoj strani dresa nalazi se Crkva sv. Nikole i klupske prostorije, dok rukave krase natpisi #ONK te njihov poznati slogan ekipa, a ne klub.

Na stražnjoj strani dresa, uz broj i natpis ONK METKOVIĆ, nalazi se hrvatska zastava te stih Ovisan sam o tebi Metkoviću moj lipi iz pjesme legendarnog profesora Tomislava Zupčića Zupe.

Svi ljubitelje ONK-a koji ovaj unikatni dres žele imati u svojoj kolekciji narudžbu mogu obaviti putem klupske službene stranice ili na klupski mail metkovic.onk@gmail.com.