Jutros, oko 07,40 sati, na području Zračne luke Dubrovnik dogodilo se razbojništvo na način da su dvojica  naoružanih NN muškaraca, na motoru, oduzeli veću količinu novca od  zaštitara Zračne luke koji su ga prenosili, priopćili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

U tijeku je kriminalističko istraživanje radi rasvjetljavanja svih okolnosti događaja te traje intenzivna potraga za počiniteljima razbojništva.

Dubrovački dnevnik doznaje kako se radi o novcu iz aerodromskog duty free shopa te da je ukradeno 100.000 eura keša. Na ovom slučaju, kako doznaju, rade gotovo svi policajci Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Kako piše Dubrovački vjesnik, lopovi su očito točno znali kad će se kombi u pratnji zaštitara pojaviti ispred upravne zgrade dubrovačkog aerodroma te su ga presreli. Dodaju kako su sve snimile nadzorne kamere, ali da su pljačkaši nosili kacige. Prema njihovim informacijama, ovo je prva oružana pljačka na motociklima na dubrovačkom području.

Novac su zaduženi za to navodno prenosili između zgrada, što je procedura koja je poznata svim zaposlenima pa se vjeruje kako veze s pljačkom ima netko tko je dobro upoznat s tom procedurom.