Iz PU dubrovačko-neretvanske nam je potvrđeno da je danas na području Doline Neretve provedeno zahtjevno kriminalističko istraživanje u kojem su uhićene tri osobe i zaplijenjeno preko 50 kilograma droge.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, radi se o kokainu koji je u Dolinu Neretve stigao preko Luke Ploče u kontejnerima banana. Upravo je taj narkolanac uspjela prekinuta PU dubrovačko-neretvanska čiji su djelatnici i u nedjelju na području Opuzenu zaplijenili znatnu količinu.

Kokain se nalazio u kontejneru punom banana, koji je čini se sasvim slučajno završio u skladištu jedne tvrtke, koja se među ostalim bavi uvozom banana iz Južne Amerike.

​Tako su​ tijekom dana u nedjelju uhićene još tri muške osobe, iz Metkovića, Komina i Zagreba, pretražene su kuće, poslovni prostori i gospodarski objekti, koji se dovode u vezu s mogućom preprodajom kokaina. Slobodna doznaje da su dvojica uhićenih lučki radnici koji su “istovarali” i “otpremali” kokain koji je u Ploče stigao u kontejnerskoj pošiljci banana. Jesu li dokeri radili sami ili su imali “šefa” unutar luke, vrijeme će pokazati.