Školski pjevački zbor OŠ Kula Norinska sudjelovao je na 3. Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva, koji se održao 16. i 17. svibnja 2018. g. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Učenici OŠ Kula Norinska pod vodstvom prof. Zrinke Boras natjecali su se u kategoriji Školska mjuza te su svojom odličnom izvedbom pjesme Zlatana Stipišića Gibonnija ”Oprosti”, na poseban način predstavili Dubrovačko- neretvansku županiju.

Festival  organizira glazbena udruga Opus pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Zagrebačke županije, Školske knjige i ostalih pokrovitelja. Festival okuplja učenike osnovnih škola iz cijele Hrvatske koji se ističu svojim talentima u izvannastavnim glazbenim aktivnostima.

Ove godine festival je okupio 26 različitih ansambala osnovnih škola iz cijele Hrvatske i hrvatskih škola iz inozemstva, gdje je gotovo 700 djece predstavilo svoje talente koje razvijaju u sklopu izvannastavnih glazbenih aktivnosti u svojim školama.

Talenti se odnose na glazbeno stvaralaštvo u najširem smislu: od skladanja, pjevanja i sviranja do pripreme i izvedbe vjerojatno najkompleksnijeg glazbeno-scenskog djela – mjuzikla.

Tako se škole natječu u tri kategorije: Mjuzikl, Mladi autori i Školska mjuza, a ocjenjuje ih stručno prosudbeno povjerenstvo.