Katarina Ujdur obratila se svojim sugrađanima na svom službenom facebook profilu te njezin status prenosimo u cijelosti.

Dragi sugrađani,

službena primoredaja vlasti u Metkoviću će bit nakon objave službenih rezultata Gradskog izbornog povjerenstva. Novom gradonačelniku Daliboru Milanu tom prilikom predat ću upravljanje uređenim gradom koji redovno podmiruje sve svoje obveze, isplaćuje plaće i koji više nije kreditno zadužen, a u kojem trenutno postoji šest otvorenih gradilišta (dovršetak Ulice Andrije Hebranga – od podvožnjaka do željezničkog kolodvora, uređenje šetališta Unka, rekonstrukcija Sportske ulice i dijela ulice Ante Starčevića, rekonstrukcija ulice Kneza Domagoja , rekonstrukcija vodoopskrbne mreže i izgradnja fekalnog kolektora u ulicama Vladimira Nazora i Lovački put uz obnovu postojećih „kockica“ i završetak radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora u ulicama Nikole Tesle i Neretvanskih gusara.)

U protekle četiri godine izgradili smo 4,4 km kanalizacijske mreže, a svom nasljedniku predat ću i gotovu projektnu dokumentaciju za priključenje gotovo svake kuću u Metkoviću na kanalizacijsku mrežu. Taj je projekt, vrijedan 275 milijuna kn, zahvaljujući našem zalaganju Povjerenstvo za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata predložilo Vladi RH za uvrštenje na listu strateških projekata.

Nakon što smo obnovili kino u zgradi GKS-a, osigurali smo sredstva i za nove kazališne stolice, a uskoro nas očekuje i otvorenje ljetnog kina. Napravljana je i projektna dokumentacija te ishođena građevinska dozvola za rekonstrukciju stare zgrade Kina Pobjeda. Iskoristit ću priliku i čestitati ravnatelju GKS- a Milanu Kapoviću što je vratio kulturu u naš Grad.
Usprkos svemu što smo napravili, novi gradonačelnik Dalibor Milan je izjavio da će ga dočekati gore stanje od onog što smo mi zatekli 2013., a kroz cijelu kampanju odbijao se očitovati o Jambinom načinu upravljanja Gradom zbog kojeg se protiv bivšeg gradonačelnika vodi i sudski proces. Unatoč svim neutemeljenim optužbama od strane Dalibora Milana i HDZ-a, kao osoba koja Metković voli svim srcem želim da koalicija HDZ-HSS bude puno uspješnija, transparentnija, poštenija i odgovornija u odnosu prema gradskim financijama.

Osim primopredaje vlasti u Gradu, očekujem da se održi konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća na kojoj će partneri HDZ i Stipo Gabrić Jambo izabrati predsjednika Gradskog vijeća. Najavljujem kako ćemo mi biti aktivna i konstruktivna oporba . Svaki kvalitetan projekt i inicijativu na dobrobit naših sugrađana, koju predloži koalicija HDZ-HSS, mi ćemo spremno podržati.

Dragi sugrađani,službena primoredaja vlasti u Metkoviću će bit nakon objave službenih rezultata Gradskog izbornog…

Gepostet von Katarina Taslak am Dienstag, 6. Juni 2017