Jučer je nakon teške bolesti u 67. godini života u bolnici Merkur u Zagrebu preminula naša draga liječnica, pedijatrica Rasema Bubica. Krhka žena velikoga srca! – bio bi kratak opis njezine osobnosti. S puno ljubavi i brižnosti je pristupala svojim malim pacijentima u Domu zdravlja Metković, a njih nije bilo malo u gotovo 40 godina rada u Metkoviću.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dr. Rasema Bubica je rođena 21. listopada. 1953. godine u Čapljini kao najstarije od troje djece u obitelji. U rodnom gradu je kao odlična učenica pohađala osnovnu školu i gimnaziju. Medicinski fakultet je završila u Sarajevu 1978., a specijalizaciju iz pedijatrije 1991. Svoj radni vijek je počela 1979. na Hitnoj pomoći u Čapljini, a 1980. dolazi u Dječji dispanzer u Metkoviću gdje i nakon specijalizacije ostaje raditi do kraja radnoga vijeka, uključujući i vrijeme Domovinskog rata.

U zasluženu mirovinu, nakon 40 godina rada u zdravstvu, otišla je na kraju lipnja 2019. zajedno s kolegom pedijatrom dr. Vladom Krmekom, a Grad Metković im je iste godine dodijelio godišnju nagradu.

Obitelji pokojne Raseme izražavamo iskrenu sućut!

OGLAS