U Galeriji GKS-a sinoć je otvorena izložba Vremeplov koja tematizira 63 godine postojanja škole u naselju Prud. Zanimljivu izložbu fotografija i drugih predmeta vezanih uz školstvo u Prudu prikupili su učenici četvrtog razreda Područne škle Prud pod vodstvom učiteljice Danijele Tutavac.

Otvorenju su prethodili pozdravni govori ravnateljice UKS-a Zrinke Mijoč, ravnateljice OŠ don Mihovila Pavlinovića Žana Dodig te učiteljice Danijele Tutavac koja je predstavila samu izložbu. Interes je bio poprilično velik, jer je nekadašnje učeniče Područne škole Prud zanimalo koga će sve pronaći na nekoj od starih fotografija.

Pruđanke su ovim povodom pripremile domjenak u atriju GKS-a za sve posjetitelje izložbe koja će biti otvorena do ponedjeljka, 18. studenoga.

Prizemlje škole je sagrađeno tijekom ljeta 1956 zalaganjem mještana Pruda i Crnića, a glavni majstor je  bio Grgo Musulin. Narodna četverogodišnja škola Prud svoja vrata je otvorila 15. listopada 1956., a prvi učitelji koji su stanovali u zgradi škole bili su Mila Dugandžić, Malinka Palinić, Ivan Brnas i Nada Volarević. Do tada su djeca išla u školu u Vid.