Nakon prošloljetne izložbe prigodnoga naziva Propusnica, akademski slikar Ivan Listeš ponovno izlaže u Metkoviću. Večeras je u Galeriji GKS-a otvorena izložba njegovih slika pod nazivom Boga od Boga, svjetlo od svjetla.

Izložbu je otvorio metkovski župnik fra Ante Bilokapić, a o izložbi su govorili ravnateljica UKS-a Zrinka Mioč i sam autor. U glazbenom dijelu otvorenja nastupaju pučki pjevači Župe sv. Nikole biskupa Metković.

Izložba će biti otvorena za javnost do 1. travnja, omogućili su je Grad Metković i Ustanova za kulturu i sport Metković.

 

Ivan Listeš rođen je 1985. godine u Splitu, gdje je završio je slikarski odjel Škole likovnih umjetnosti, a slikarstvo je diplomirao 2008. godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HULU) u Splitu. Izlagao je na 23 samostalne i brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu (Italija, Francuska, Njemačka, Mexico, USA…), a djela mu se nalaze u raznim javnim i privatnim zbirkama te ustanovama. Sudjelovao je u brojnim likovnim simpozijima i kolonijama.

Foto: Jure Zovko