Izložba slika Grad, žena, kamen… autorice Ivanke Mileve Ivas koja je otvorena sinoć u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Uz autoricu, o izložbi su govorile ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč te prof. Dubravka Šešelj, ujedno i autorica predgovora u katalogu.

Glazbeni dio programa svojim izvedbama upotpunila je autoričina kćer mezzosopranistica Bjanka Ivas, u klavirskoj pratnji ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinke Mijoč. Organizator izložbe je Ustanova za kulturu i sport Metković, a omogućena je sredstvima Grada Metkovića. Izložba se može pogledati svakim radnim danom u vremenu od 9 do 13 sati, objavio je metkovic.hr.

Ivanka – Mileva Ivas rođena je u Seget – Vranjici kod Trogira. Njena profesionalna orijentacija, kao ni mnogih drugih, nije mogla odoljeti magičnoj moći bogatstva trogirskih motiva i intimnih ozračaja za koje je vezala svoju stvaralačku ličnost. Tako se i publici u Metkoviću predstavila retrospektivnim opusom iz ciklusa Trogirske legende, a na kojima je motiv ženski lik. Opus izložbe čini i pet slika nastalih 90-ih godina prošlog stoljeća, kojima autorica prikazuje doživljaj strahota u Domovinskome ratu. Zanimljivo je i kako je ‘Grad, žena, kamen…’ prva autoričina izložba nakon 20 godina.

OGLAS