Na mjesto događaja su pozvani pripadnici Interventne policije koji su I.M iz Neuma, koji je više puta prekršajno kažnjavan zbog tuče, savladali i uhitili.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

I.M. (32) iz Neuma, koji je u nedjelju navečer verbalno i fizički nasrnuo na dvojicu policajaca, nanijevši jednom od njih lakše ozljede, a drugog je izvrijeđao na nacionalnoj osnovi i prijetio mu, pušten je da se brani sa slobode, prenosi Bljesak.info

Odluka Općinskog suda u Čapljini kojom je odbijen prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanske županije za određivanje pritvora napadaču izazvala je, kako saznaje medij, ogorčenje i veliko razočarenje u policijskim redovima.

Dvojica njihovih kolega pripadnika Policijske postaje Neum su u nedjelju u kasnim večernjim satima, nakon dojave koju su zaprimili da se u jednom tamošnjem kafiću dogodila tučnjava, upućeni na intervenciju. Međutim, odmah nakon njihovog dolaska I.M., najprije je verbalno nasrnuo na njih i odmah počeo vrijeđati policajca bošnjačke nacionalnosti, krenuvši prema njemu, počeo mu prijetiti. Nakon toga se ispred njega isturio drugi policajac, hrvatske nacionalnosti, kojeg je I.M. uhvatio za vrat i oborio na pod, dok je drugog odgurnuo preko metalne ograde u kafiću uz stalne prijetnje smrću.

Tijekom napada policajci su se radi vlastite sigurnosti iz kafića u kojem je bilo više od 20 gostiju, uglavnom muškaraca, uspjeli povući do službenog automobila, a napadač je uzeo stolicu i krenuo za njima da ih udari, međutim, u toj nakani ga je spriječio jedan od gostiju. Na lice mjesta su pozvani pripadnici Interventne policije koji su napadača, koji je više puta prekršajno kažnjavan zbog tuče, savladali i uhitili.

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije je rečeno da čekaju pisani otpravak odluke čapljinskog suda.

OGLAS