U pravom rukometnom vikendu, subota je bila rezervirana i za dva susreta Paket24 Premijer lige – Lige za ostanak, a pratili smo dvije uvjerljive pobjede domaćina. Karlovac je pobijedio Metković-Mehaniku, a Moslavina je protiv KTC-a došla do jako važnih bodova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sedmo kolo Lige za ostanak otvoreno je utakmicom između Karlovca i Metković-Mehanike. Obje su momčadi oprezno otvorile i bilo je izjednačeno do šeste minute. Ali nakon toga, domaćin ubacuje u brzinu više i počinje polako povećavati svoju prednost. Karlovac je tako do 14. minute imao prednost od pet pogodaka (10:5). Metković, naravno nije odustajao i pokušavao se približiti Karlovcu, ali najbliže što je momčad s juga Hrvatske uspjela, bilo je doći dvaput na minus dva (14:12, 15:13). Prvi dio susreta završio je s tri gola prednosti Karlovca (16:13).

Da Karlovac ne planira pustiti bodove iz svoje dvorane, bilo je jasno odmah na početku drugog dijela. Domaćini su postigli tri pogotka za redom i otišli na nešto sigurniju prednost (19:13). Do kraja su je uspješno održavali i uspjeli u svojem naumu da večeras dođu do novih bodova. Utakmica je završila rezultatom 36:27. U pobjedničkim redovima najbolji je bio Dominik Smojver s 10 pogodaka. Kod Metković-Mehanike najbolji Dario Raguž koji je bio precizan devet puta.

OGLAS