U tri susret Paket24 Premijer lige – Lige za ostanak, Dubrava je slavila u Karlovcu, Osijek je lakše nego što se očekivalo pobijedio Metković Mehaniku, a u derbiju začelja, Moslavina je dobila Ribola Kaštela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dubrava je od početka susreta u Karlovcu nametnula svoj ritam igre i vodila. Domaći su u prvih 30 minuta imali samo dva izjednačenja (1:1 i 12:12). Gosti su strpljivo gradili, a zatim i čuvali svoj prednost. Najveća prednost koju su stvorili bila je plus pet (14:19). Kako je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 16:20, jasno je da obrane nisu bile u središtu pozornosti ni jednog sastava.

Gosti su nastavak otvorili s tri pogotka za redom i kupili si još malo više mogućnosti za mirniju igru. I tako je bilo sve do sedam minuta prije kraja. Tada su Karlovčani uspjeli povezati četiri pogotka u nizu i stići na minus tri (29:32). Ali čini se da su u toj jurnjavi izgubili previše snage i Dubrava je rutinski odradila preostalo vrijeme te slavila rezultatom 32:36. Po pet pogodaka za domaće dali su Ivan Rukavina, Domagoj Smojver i Dominik Smojver. Na drugoj strani imali smo sjajan dvojac, Ivan Barbić 10, Marin Lisac 9.

Osijek je također potvrdio dobru formu na početku drugoga dijela sezone. Gotovo da su s lakoćom dobili Metković-Mehaniku. Nakon početnih 4:0, i jedinog ozbiljnijeg priključka gostiju (9:6), zabili su pet pogodaka za redom i Metkovce ostavili na minus osam. Do poluvremena su to podigli za još jedan pogodak i zadovoljni otišli u svlačionicu.

Gosti su u nastavku ostavili nešto bolji dojam, ali zaostatak iz prvog poluvremena bilo je praktički nemoguće dostići. Najbliže što su se uspjeli približiti domaćinu bilo je na pet pogodaka. Završilo je 33:27 čime su Osječani skočili visoko na ljestvici, a Metkovci se spustili među tri najslabija sastava lige. Ali to je tek početak. Dug je put do kraja lige. Ukupno 15 obrana imali su domaći vratari. Po šest pogodaka dali su Roko Purić i David Čičak. Kod gostiju, peterostruki strijelci Mario Mustapić i Amir Bašić. 

U derbiju začelja Moslavina je pobijedila Ribola Kaštela i ostavila ih na samo dva boda na dnu ljestvice. Domaćin je pak došao na bod zaostatka za Metković-Mehanikom, odnosno dva za Karlovcem. Prvi dio bio je jako izjednačen. Domaćin je vodio prvih desetak minuta. Onda prednost seli na stranu Kašetelana koji je čuvaju do kraja prvoga dijela. Najveća prednost doduše nije bila pretjerano velika. Tri puta po tri pogotka, ali je sasvim sigurno davala dodatnu dozu samopouzdanja gostima.

Gosti su nastavili u istom ritmu i u drugom dijelu. I vodili su sve do 40. minute. Tada su domaćini nakon drugog izjednačenja uspjeli povezati tri pogotka za redom i preuzeti kontrolu nad rezultatom (21:20). Sada su Kaštelani bili u potjeri. A kad je tako, uvijek je teže i svaka pogreška može biti odlučujuća. Držali su se gosti tu negdje na minus dva ili tri sve do desetak minuta prije kraja. Kada je trebalo još malo pojačati tempo i pritisnuti domaćina, za to nisu imali snage i Moslavina je na kraju slavila 31:27. Ukupno 15 obrana imala su tri domaća vratara. S 10 pogodaka najbolji je bio Dorian Markušić. Kod gostiju šest pogodaka Davora Vujičevića i po pet Marka Milkovića i Karla Čajića. 

PAKET24 PREMIJER LIGA – LGA ZA OSTANAK: 1. KOLO

  • KARLOVAC – DUBRAVA 32:36
  • OSIJEK – METKOVIĆ MEHANIKA 33:27
  • MOSLAVINA – RIBOLA KAŠTELA 31:27

Foto: Ilustracija

OGLAS