Nakon što su hrvatski rukometaši, predvođeni izbornikom Linom Červarom, kiksali protiv Brazila te nakon toga izgubili u dramatičnoj završnici od Njemačke, proslavljeni hrvatski rukometaš Patrik Ćavar za tportal je rekao što mu najviše smeta.

Usprkos sjajnom startu na Svjetskom prvenstvu i pet pobjeda u isto toliko utakmica, hrvatske rukometaše skupo je koštao kiks protiv Brazila. Sjajna utakmica i pobjeda protiv Španjolske tako je zaboravljena. Isto kao što je već zaboravljen poraz od Njemačke. No oni koji prate rukomet, kao što ga prati Ćavar, dugo će pamtiti riječi koje je danskim sucima, nazvavši ih amaterima, uputio izbornik Lino Červar.

– Ovo je bila pljačka koju je vidio cijeli rukometni svijet. -kazao je Červar između ostalog, što se nije dopalo čelnicima IHF-a.

Lino je u svakom slučaju pretjerao tim izjavama i napadom na suce. Pa dobro se znalo i prije prvenstva kako će Njemačka imati lagano domaćinsko suđenje. OK, u cijeloj utakmici bile su možda jedna, dvije sporne odluke, ali mislim da suci nisu utjecali na konačan rezultat. Jedino je ono probijanje Karačića pred kraj utakmice, kada je sviran prekršaj u napadu, diskutabilno. To je odluka koja je po meni 50-50, ali isto tako moram reći kako je njemački obrambeni igrač to vrhunski odglumio. Uostalom, Njemačka je imala više isključenja od nas, a to ipak nešto govori. – kazao je za tportal Patrik Pako Ćavar, koji ovih dana noći provodi uz tenis, gledajući mečeve na Australian Openu. Naime, ovaj legendarni 47-godišnji bivši rukometaš nakon odlaska u igračku mirovinu posvetio se tenisu koji redovito rekreativno igra te već godinama radi i kao komentator tenisa na Sportklub televiziji.

Piše: Vlado Radičević
Foto: Denis Jerković