Pripadnici SIPA-e na području Mostara, Kiseljaka i Stoca uhitili su 6 osoba i oduzeli 7 tona skunka. Dvojica su državljani Hrvatske.

Kako su za hercegovina.info rekli iz SIPA-e pretresi su izvršeni na četiri lokacije i to dvije u Stocu, jednoj u Trebinju i Kiseljaku.

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) tom prilikom su zaplijenili više mobilnih telefona koji se mogu dovesti u vezi s izvršenjem kaznenih djela, te više stotina tisuća maraka.

Kako hercegovina.info neslužbeno doznaje jedan od uhićenih je Ivan Antunović zvani Ćamil. Avaz javlja da su uz njega uhićeni još i Nikica Bošković u Stocu, Ivan Cvijanović u Kiseljaku, Borislav Kovačević u Trebinju te Jurica i Mario Vuletić.

Tužiteljstvo BiH je priopćilo da su spomenuti uhićeni u kodnoj akciji naziva Sky, a da se nezakonita imovinska korist u izvršenim kaznenim djelima procjenjuje na više od 2 milijuna maraka.

Ove aktivnosti nastavak su operacija usmjerenih na otkrivanje i razbijanje krijumčarskih lanaca opojne droge marihuana – skunk, iz Albanije preko Crne Gore i BiH, prema zemljama EU, koje su provedene u prethodnim mjesecima u operacijama Petrol Line, 24 i 24+ u kojima su na području Istočnog Sarajeva (Krupac), graničnog prijelaza Gradiška i Gabeli kod Čapljine, izvršene pojedinačne zaplijene više stotina kilograma opojne droge namijenjene narko-tržištu zemalja EU, čija vrijednost na ilegalnom tržištu doseže višemilijunske iznose.

U okviru aktivnosti Tužiteljstva BiH, zajedno sa partnerskim agencijama za provođenje zakona u BiH i zemaljama regije, dokumentirano je krijumčarenje velikih količina opojne droge marihuana – skunk, najčešće u kamionskim transportima,  nakon čega je na prostoru Bosne i Hercegovine, izvršeno presretanje i zaplijena više od 2,5 tone opojne droge.

Ovim aktivnostima koje su rezultat dobre suradnje institucija unutar BiH, kao i efikasne međunarodne suradnje, zadan je ozbiljan udarac strukturama narko-mafije na području BiH i regije, zaključili su iz Tužiteljstva.