Pet migranata uhićeno je u Čapljini zbog pljačke i krađe automobila. – U noći s nedjelje na ponedjeljak oko 01.40 sati, policijski službenici PU Čapljina lišili su slobode pet stranih državljana (migranata) inicijala A.M. (1991.)  iz Alžira,  T.A. (1986.) iz Sirije, J.M. (2001.) iz Sirije S.M. (2001.) iz Libije i H.S. (2001.) iz Sirije, zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela na području Čapljine, navodi se u priopćenju MUP-a HNŽ-a.

Osumnjičeni su navedenog datuma oko 00:10 izvršili razbojstvo u ugostiteljskom objektu brze hrane u Čapljini, te od uposlenice otuđili određenu količinu novca. Sat nakon, oko 1:10, u ulici  Braće Radić u Čapljini osumnjičeni su otuđili putničko motorno vozilo marke ”Mercedes”.

Koordiniranom akcijom policijskih službenika i policijskih patrola na terenu, osumnjičeni su locirani, te uz primjenu sredstava prinude lišeni slobode.

Policijski službenici PU Čapljina morali su uporabiti silu, jer su osumnjičeni pružali aktivni fizički otpor, te je jedan policijski službenik zadobio ozlijede i hospitaliziran je Domu zdravlja Čapljina. Provodeći krim-operativne radnje kod osumnjičenih je pronađen određen iznos novca i putničko motorno vozilo, gdje postoji osnovana sumnja da potiču iz izvršenih  kaznenih djela, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a, prenosi Bljesak.info