Državno natjecanje–izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2019. održano je od 11. do 12. travnja 2019. u riječkoj Školi za primijenjenu umjetnost (ŠPUR).

Petra Batinović, učenica OŠ don Mihovila Pavlinovića osvojila je prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova te je proglašena pobjednicom LIK-a za osnovne škole.

Učenici su imali natjecanje u 1B kategoriji ( radionički način rada ) u trajanju od 18 do 20 sati. Zadatak za učenike osnovnih škola bio je Strip – Avantura plastične vrećice, a tehnika rada tuš-pero, kist. Nakon završetka rada, državno stručno povjerenstvo je vrednovalo radove i bodovima osvojenim na radionici dodali bodove osvojene u 1A kategoriji. Petra je imala maksimalan broj bodova u obje kategorije.

Petri i njezinoj mentorici Dubravki Šešelj čestitamo na izvrsnom uspjehu. Treba napomenuti da je OŠ don M. Pavlinovića i prošle godine imala državnog prvaka iz ovoga natjecanja. Bio je to Stipe Marević koji je nagradu dobio za rad od žice Minotaur.