Jučer je i u Metkoviću počelo potpisivanje peticije za inicijativu Vodu u Ustav koju je u Saboru pokrenuo Most NL i koju su podržala 34 saborska zastupnika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Peticija se već neko vrijeme potpisuje u mnogim gradovima u Hrvatskoj. Traži se da se o ovome u Saboru raspravi i odluči do 1. studenog ove godine.

Skupljamo potpise podrške građana Hrvatske zato što želimo svima i Ustavom osigurati čistu i pitku vodu na što svi mi imamo pravo. Pozivam sve ljudi da nam se pridruže jer je ova inicijativa je vrijedna borbe. Ona danas služi nama a u budućnosti i svim generacijama koje dolaze, izjavio je jutros u Metkoviću Božo Petrov, predsjednik Mosta NL.

Tekst koji se ovom inicijativom želi unijeti u Ustav RH i koji je upućen predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću je sljedeći:

Svatko ima pravo na čistu i pitku vodu. Vodni resursi su opće dobro kojim upravlja država. Opskrba kućanstva pitkom vodom i vodom za kućanstva je neprofitna komunalna djelatnost koju osiguravaju javni isporučitelji. Komunalna djelatnost opskrbe vodom uređuje se zakonom.

OGLAS