U Športskoj dvorani u Pločama danas je održano 1. kolo Dalmatinske karate lige 2022. u kojem je nastupio 41 natjecatelj i dio prvoga tima Karate kluba Metković pod vodstvom glavnog trenera Denisa Žderića.

U borbama su osvojili pet zlatnih, četiri srebrene i sedam brončanih medalja. Zlato su osvojili Duje Mihaljević, Ema Galov, Marta Ćerlek, Filip Glaviškić i Gabrijel Turudić. Srebro su osvojili Katja Jerković, Duje Žderić, Josip Ćerlek i Ivan Krstičević, a broncu Ante Leontić, Anja Pokrajac, Mia Romić, Ana Marija Kapović, Filip Prusac, Mirko Matić i Sara Marević.

U katama su osvojili jedno srebro (Boris Matičević) i pet bronci (Ivano Padovan, Lovro Lorenco Barišić, Lucija Jakić, Matej Marević i Nedo Mihael Družijanić).

Za KK Metković još su nastupili: Ela Bezer, Andrija Petrov, Bruna Gujinović, Emanuel Filipović, Jozo, Ana i Luca Maslać, Marko Marković, Matea Vukadinović, Mila Vekić, Nora Kuran, Dora Jurić, Elena Šunjić, Jakov Nižić, Josip Krešić, Marko Dujmović, Mateo Grmoja, Nedjeljko Prusac i Nina Žderić. Većini je to bio prvi nastup u katama.

Na natjecanju u Pločama je sudjelovalo 528 natjecatelja iz 25 klubova.

Sljedeći vikend Karate klub Metković sa 7 kadeta, juniora i mlađom seniorkom će sudjelovati na trodnevnim pripremama karataša iz Dalmacije u Šibeniku za predstojeće Prvenstvo Hrvatske u Samoboru koje će se održati krajem mjeseca travnja.

Klub i dalje vrši upise putem broja 098 171 36 36 ili preko njihove web stranice www.kkmetkovic.hr preko on-line upisa.