Pobjedu u ovotjednoj ‘Večeri za 5’ ‘ odnio je Zoran Jelčić!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

“Ne mogu vjerovati pored ovakvih ljudi da sam ja osvojio prvo mjesto! Ne mogu doći sebi, čudo, srce kao kuća. Presretan sam, bit će velika fešta”, zaključio je Zoran. Na trećeg mjestu našao se Ljubo, a na drugom Nikolina. Četvrto mjesto zauzela je današnja domaćica Nina.

Nina je za svoju večeru dobila tri osmice i desetku od Nedjeljka. “Očekivao sam još elemenata za veću ocjenu”, zaključio je Ljubo.

Pripravu večere Nina je započela predjelom naziva ‘Po šumi širom…’. “Zanimljivo, da nisu gljive?”, zapitao se Zoran. Predjelo je domaćica spravila od pogača sa sirom i češnjakom, a potom se okrenula glavnom jelu ‘Ježevu šumicu’. “Prvi put ja to čujem”, komentirao je naziv glavnog jela Ljubo. Napravila je Nina gulaš od buta divlje svinje, muflona i jelena. ‘Praška uspomena’ stigla je za kraj u vidu deserta. Praške jabuke domaćica je spravila u uspomenu na izlet u Prag, gdje je jela i zaljubila se u taj divan desert – karamelizirane jabuke sa sladoledom od burbon vanilije.

“Uzeo sam aperitiv od vina, bio mi je ok”, komentirao je Nedjeljko aperitiv, a onda je uslijedilo predjelo ‘Po šumi širom’. “Jako je lijepo izgledalo predjelo, baš prekrasno”, komentirala je Nikolina. “Puno lijepih boja, sira, kobasica”, zadovoljan je bio i Zoran. “Ovo su istarske delicije u nas u Dalmaciji, ne može se to svakog dana jesti”, zaključio je. “Nikad bolje u životu”, zaključio je, pak, Ljubo.

Glavno jelo ‘Ježeva šumica’ izgledala je lijepo, ocijenili su gosti. Meso od divljači s pljukancima nije impresioniralo Nikolinu. “Trebalo je dulje kuhati”, ispričala je. “Glavno jelo je bilo odlično, kao kuharica je položila pravo”, zaključio je Ljubo. ‘Praška uspomena’ svidjela se Ljubi, no ne i Nikolini. “Nije se baš potrudila”, otkrila je trgovkinja.

Nakon večere koja nije baš sve oduševila, Nina je ekipi udijelila poklone – svoje rukotvorine. Uslijedila je svirka uživo i zaključak lijepog neretvanskog tjedna.

Foto: RTL

OGLAS